Класи косметики: чи варто платити більше за лейбл?

2022-07-21
Що таке клас косметики та класси косметики

У нашому розумінні чим косметика дорожча, тим вона якісніша. Частково цей вірно, й переважно хороша продукція вартує пристойних грошей. Проте, ринок косметології занадто складний і висока ціна є далеко не ждиним показником якості.

Що таке клас косметики

Класи косметики - це сегменти, згідно яким продукція поділяється відповідно до своїх характеристик. Всього їх шість: масс маркет, мідл маркет, люкс, профі, космецевтика та лікувальна косметика. Кожному класу притаманні свої характеристики, які дозволяють зробити висновок про якість продукції.

До рівня люкс сегментувати продукцію можна за ціною: чим дорожчий крем, тим він якісніший та кращий. Починаючи з рівня люкс вартість косметики перестає бути основним показником, і увагу потрібно звертати на інші показники.

Про класси косметики: масс маркет

Найпоширеніший клас продукції, призначений для масового продажу. Це бюджетна косметика, що має яскраво виражений хімічний а подекуди і токсичний запах. Така продукція на 95% і більше складається із токсичних синтетичних компонентів низької якості. Дуже часто в таку косметику додають продукти нафтопереробки, агресивні спирти та інші небезпечні компоненти.

На обличчі така косметика може утворювати синтетичну плівку та забивати пори, через що не лише не допомагає, а й шкодить. Найбільшою популярністю користуються декоративні марки масс маркет, приваблюючи покупців яскравою упаковкою.

Найчастіше така косметика реалізується у масових мережах на кшталт Watsons, Prostor, Eva та інших. Прот це не означає що потрібно припинити ходити у такі магазини. Адже, тут також представлені бренди класу мідл маркет.

*Токсичні речовини у складі такої косметики дуже часто накопичуються в організмі, і потім провокують різноманітні захворювання.

Мідл маркет

Така косметика у своєму складі містить близько 30% біологічно активних інгредієнтів. У ці засоби виробники дають кращі консерванти, ароматизатори та барвники. Проте, вона все ще може викликати негативну реакцію при використанні. Продукцію мідл маркет важко назвати корисною, адже вона переважно викликає своєрідне звикання. Як тільки людина припиняє користуватися косметикою, з'являється ефект старіння шкіри.

Цей клас косметики є одним з найпопулярніших. Якщо масс маркет відштовхує своєю відверто дешевою ціною, то мідл маркет на фоні люксових брендів виглядає оптимальною пропозицією. Проте так лише здається на перший погляд. Нижче пояснимо чому.

*Продукція масс та мідл маркет - це косметика, що не допомагає. Ми не рекомендуємо обирати продуцію з-поміж цих двох класів.

Професійна косметика

Люкс або ж селективна косметика

Це так звані елітні продукти, що з'являються на світ на заводах найвідміших світових виробників. Така косметика недешева, проте на 80-90% складається з натуральних інгредієнтів, або ж селективної (добірної) сировини. Вона має приємну структуру та аромат, гарно проникає у глибинні шари шкіри та реально працює. Бренди класу люкс хоч і змушують переплачувати за марку, проте водночас не шкодують фінанси на інноваційні дослідження та впровадження нових технологій у виробництві.

І як не дивно в перспективі така косметика більш вигідна, ніж мідл маркет. Як мінімум тому, що достатньо нанести невеличку кількість засобу аби той почав працювати. Як максимум така косметика не забиває пори, і в перспективі не потрібно буде витрачати кошти на косметологічні процедури.

Професійна косметика

Або ж салонна. Така продукція призначена переважно для використання у салонах краси. Вона концентрована і ефективна: видимий ефект після використання можна побачити вже після 1-2 застовувань. Хороший результат для клієнтів досягається шляхом довгих і клопітких досліджень у власних лабораторіях та інститутах. Здебільшого виробники професійної косметики повністю контролюють процес виготовлення продукції: від розроблення формул до правильного пакування.

Суттєвим недоліком такої косметики є той факт, що далеко не всі засоби можна використовувати самостійно. Переважно вони призначені для косметологічних процедур, і можуть нанести великої шкоди при самостійному використанні. Для прикладу, хімічним пілінгом досить легко нанести опік, якщо не дотримаєшся технології проведення процедури.

Однак левову частину засобі все ж таки можна придбати для домашнього використання, і більшість з них вам порадить косметолог. 

Космецевтика

Багато хто помилково називає космецевтикою продукцію з аптеки. Здебільшого це помилка, адже космецевтика призначена для глибинних шарів дерми і здебільшого також для професійного використання. Переважно таку продукцію радить косметолог і він же ж дає змогу її придбати у потрібній кількості. Ця косметика також на 90% складається з натуральних компонентів, проте їх формула значно ефективніша, ніж у професійній чи люкс косметиці. Переважно космецевтичні засоби мають настільки маленькі активні молекули, що легко проникають у дуже глибокі шари дерми. Така косметика вважається однією з найефективніших, хоч і не найдорожчих.

Лікувальна

Дуже часто таку косметику реалізують за принципом мережевого маркетингу, однак не варто її порівнювати з БАДами. Це швидше ще більш ефективна космецевтика, призначена для кола "своїх". Лікувальну косметику важно знайти навіть у спеціалізованих магазинах на кшталт Brocard і її в роботу беруть не всі косметологи. Тому мало хто з нею знайомий.

Лікувальна косметика дуже ефективно бореться зі зморшками, темними колами, вялістю шкіри та іншими ознаками старіння. Тому її здебільшого використовують як anti-age продукцію.

*Різниця між лікувальною косметикою та космецевтикою дійсно невелика, тому по суті немає різниці який клас з-поміж цих двох обрати.

масс маркет та мідл маркет

Яку косметику варто купувати

Найкраще купувати професійну косметику для домашнього використання, космецевтику та лікувальну. Так ви заплатите за якість, а не за марку. Досить часто професійна косметика значно доступніша, ніж люкс. Однак і люксові марки переважно досить якісні. Тому купувати Dior чи Chanell дійсно є сенс.

Не рекомендуємо у жодному разі купувати масс маркет навіть при умові обмеженого бюджету. Значно краще користуватися тестерами засобів професійної косметики, більшість з яких дуже легко замовити онлайн. Ви заплатите ті ж кошти за невеличкі баночки, проте їх вам вистачить на довго.

У нашому магазині ви можете придбати професійні засоби для домашнього використання за вартістю мідл маркета і переконатися у якості цієї продукції.

Що стосується декоративної косметики, то рекомендуємо купувати якісну тональну основу, пудру та румяна у будь-якому разі. Туш для вій, тіні, помаду допустимо купувати в мідл маркеті, але в жодному разі не серед масс маркет брендів. Останні настільки токсичні, що завдають величезної шкоди навіть у процесі змивання.


Висновок

Якість і ціна - не тотожні поняття. Не завжди краще купувати дороговартісну продукцію, переплачуючи за марку. Найкраще - завжди вивчати склад та сертифікати продукції. Це набагато точніші показники якості, ніж ціна та лейбл.

Коментарі

Повідомлення не знайдені

Написати відгук